Första doppet
Det var gårdsauktion idag. Vi köpte en lie, två högafflar, en förbandslåda som jag ska lägga mediciner och plåster i, och så en sån där visp med ett handtag som man vevar på, ni vet... Bra-att-ha-grejer vill säga!
Det var så varmt att vi fick solsting och sov en och en halv timme på kvällen, men medan solen gick ned åkte vi till närmaste sjö och tog ett dopp. Jag är egentligen en riktig badkruka, men jag har bestämt mig för att på sommaren ska man bada. Så är det bara! Och det är ju så skönt när man väl har tagit sig ned i vattnet och när man sedan får gå och lägga sig och sova, alldeles sval och skön.
Midsommarafton






Tid som varit

Blog Award
Jag har fått en Blog Award av Rebecca, som jag för övrigt saknar en massa men hoppas att få träffa i helgen.
Awarden innebär att jag ska publicera den tionde bilden från min blogg.
Den tionde bilden i min blogg är tagen i tvättstugan i hyreshuset vi bodde i förrut.
Men för skojs skull lägger jag även upp en annan bild från samma inlägg...
Jag tackar Becca så hemskt mycket för awarden och skickar den vidare till tre vänner:
Amélie. En av mina vänner sedan längst tid tillbaka. Amélie är nyfiken, klok och hjälpsam och ibland skulle man kunna tro att hon har tillgång till mer tid än oss andra med tanke på allt hon ser till att göra, uppleva och engagera sig i. I bloggen skriver hon om allt möjligt tänkvärt, som till exempel mänskliga rättigheter, fair trade, resor och människor.
Malin. Vi har varit bekanta sedan lång tid tillbaka, men sedan möttes våra vägar och Malin är nu en av mina nyaste men närmaste vänner, vilket jag är väldigt glad för. Malin pluggar folkhälsovetenskap precis som jag, och på fritiden är ett av Malins intressen träning och löpning. Detta återspeglas i bloggen, vilket också hennes talang för heminredning gör.
Vicky. Som nominerades av Becca, men som också jag vill nominera, eftersom hon är en av de finaste och hennes blogg likaså. Närmare bestämt så är det den blogg som jag läser allra oftast och tycker allra mest om. Vicky äger en kreativitet som jag själv bara kan drömma om. Hon pysslar, syr, målar, inreder och fotograferar och delar med sig av det i bloggen. Jag blir inspirerad till tårna!
Det var en kväll i juni, då när sommar'n är som bäst
Det är sommar och jag är fri som en fågel. Så jag lägger mig i gräset och lyssnar på musik genom köksfönstret och tittar på mina plåsterbeklädda skavsårs-sommarfötter. Mer behöver jag faktiskt inte göra, denna varma kväll i juni...
Mat för lata semesterdagar


Något som jag tycker är bra med sommaren är att det är så enkelt att laga mat. För jag är ändå inte sugen på någon varm och mustig gryta som har stått och kokat i timtals. Nej, istället så är sallad och grillat nästan det enda jag vill ha. Och det är ju oftast snabbt och enkelt ordnat.
Idag grillade vi champinjoner och sesampanerad halloumi, som vi sedan åt på favoritplatsen förstukvisten.
Halloumin doppade jag i ett uppvispat ägg (med lite salt och svartpeppar i) och vände sedan i sesamfrön. Champinjonerna hade fått ligga och dra en stund i lite olivolja, vitlök och salt. Så himlarns gott.