Invigningen av Frisör Tingsgården

Igår var det som sagt invigning och öppet hus på Frisör Tingsgården. Trevligaste salongen i stan om du frågar mig! Guldprickiga tapeter, secondhand-möbler, småkakor och miljövänliga hårprodukter. Couldn't be better! Och vi, vännerna alltså, är så stolta över vår fina Sofia och hennes kompanjon Linn (det var Linn som gjorde min brudfrisyr och makup, en liten parantes!) som öppnar en sådan här fin och bra salong i vår stad. 


Finaste Sofia her self.


Jocke och Vicky i sann 50-talsanda. Har ni sett det fina sminkbordet i bakgrunden!


Vicky i väntrummet.


Jag också i väntrummet. Jag ÄLSKAR tapeterna, både den prickiga och den turkosa.


Det bjöds på kaffe och goda hembakta småkakor.


Cissi och jag.


De har miljövänliga produkter i återvinningsbara förpackningar. Det gillar vi!


Jag och Darling.



Tack och stort Lycka till!

 


Vi ska på bröllopsresa!


                                                                                                                   Bildkälla

Vi har äntligen bokat vår resa, den som var tänkt att vara vår officiella bröllopsresa till Cuba. Men eftersom vi är så långsamma så fanns det inga resor kvar till Cuba. Inte heller till Kambodja som var vårt andrahands alternativ. Så istället åker vi till Vietnam. Och det är absolut inte fy skam! Utan snarare riktigt, riktigt trevligt. Först ska vi tillbringa tre dagar i Saigon över nyår, sedan ska vi sola och bada på någon härlig strand i elva dagar. Ibland tror jag bara inte att jag förstår hur bra jag har det!

Idag ska jag mysa och ta det lugnt här hemma. Och så har jag tänkt att jag ska gå en runda i stan och se om jag hittar något fint att slösa pengar på. Men dagens stora händelse är givetvis att vi ska gå på invigningsfika hos stans nyaste och bästa frisersalong, Frisör Tingsgården! De slår nämligen upp sina dörrar på måndag och håller öppet hus redan ikväll.

 


Med buller och bång

Jag är tillbaka!

Den här veckan har varit den tuffaste hittills i min utbildning. Jag har tittat ut genom fönstret och där ute har det varit soligt och fint. Men jag har suttit kvar inne och läst och skrivit. Jag har längtat ut och jag har längtat bort. Och jag har längtat till den här kvällen, när allting är klart och jag ska få vila ut i några dagar.



Jag kan inte låta bli att berätta att anledningen till att jag lägger upp den här bilden är för att visa vår fina köksgardin. Det är samma gardin som min mormor hade i sitt fönster för 50-60 år sedan si så där. Och det tycker jag är så roligt och fint!


Plugghäst är bäst

Det är mycket nu, med salstenta imorgon i Hälsofrämjande arbetsplatser och hemtenta i Hälsa och miljö som ska vara klar på torsdag eftermiddag.



När jag blir stor och bor i ett hus så ska vill jag ha ett arbetsrum med ett fint skrivbord. Men tills dess får soffbordet duga.

Är inte mitt collegieblock väldigt fint förresten? Jag älskar de små söta färgglada hästarna som håller mig sällskap här hemma. Det syns kanske inte så tydligt men på det står det "Plugghäst = Bäst". Det får duga som tröst så länge, för tills på torsdag klockan 16 kommer jag vara tråkig och högst osocial.

Och ni, mina kära, få men men trogna läsare, jag återkommer på torsdag kväll eller på fredag eller så. Ta hand om er!


Ett litet recept på hälsa


Nöjd levnad

Äta lagom, dricka vatten.

Roligt sällskap, sömn om natten.

Käckt arbeta, lägligt bo,

stillhet någon stund om dagen.

Det är lagen för min hälsa och min ro.

Den här lilla dikten är skriven av Olof von Dalin (1708-1763) i veckotidskriften Then Swänska Argus. Han var tydligen någon slags föregångare i den svenska upplysningsrörelsen. Jag tycker att han får det att verka så enkelt på något vis.


Hemma på min gata i stan


Vi tog en promenad runt kvarteret tidigare idag. Har dock inte hunnit lära känna kameran helt ännu och de flesta bilder blev suddiga och oskarpa. Men det gör ju inte så mycket. Vissa motiv kanske helt enkelt inte är ämnade att fastna på bild.

Nu ska jag tända några ljus, lägga mig tillrätta i soffan och läsa lite till om hälsofrämjande arbetsplatser. 

Ni glömmer väl inte att ställa tillbaka klockan en timme i natt!   

Alla de fina bloggarna

Vet ni vad!

Jag hade inte läst så många bloggar förrut, tills för några veckor sedan då jag själv började blogga. Men sedan dess är det som att en ny värld har uppenbarats för mig. Det finns så himla många fantastiskt fina bloggar. Jag snubblar in på den ena efter den andra. Någon som länkar till någon annan, som länkar till någon tredje, and so on. Jag är helt överväldigad och får ingenting gjort.

Det här är något alldeles fantastiskt. Så många människor som är så duktiga, kreativa, vackra och som inspirerar mig till tusen. Att jag inte har förstått detta förrut!

Någon annan gång ska jag länka till mina favoriter. Men nu ska jag ta mig i kragen och stänga av datorn. För jag har annat som jag behöver studera.

Box of chocolates

Vi har fått en ask choklad i tack-för-hjälpen-present. Smarrigt värre!


Life is like a box of chocolates.

You never know what you're gonna get.


Att sitta och läsa i bara nattsärken

Idag ska jag läsa böcker som heter sånt som "Arbetsliv och samhällsförändringar", "Hälsopromotion i arbetslivet" och "Den friska arbetsplatsen". Det är egentligen ganska intressant men ändå så drar jag mig för det.

Istället läser jag bloggar och fotar mitt älsklingsnattlinne. Eller nattsärken, som min mormor skulle ha sagt. Jag sitter i bara nattsärken fast det är mitt på ljusa da'n. Men det tycker jag att man får göra när man är hemma och tentapluggar.



Necessär Necessärer Necessärerna

För 59 svenska riksdaler fick jag de här fem necessärerna på Indiska idag. Jag gav dem till mig själv för att det gick så bra när vi redovisade vårt grupparbete. 

Visst är det fina!


Rosa, guldigt, gammaldags, romantiskt.

Lite lyx också.

Necessär. Necessärer. Necessärerna.


Soffdag

Idag har varit en segdag. Jag tillbringade förmiddagen i soffan och eftermiddagen i skolan, klädd i mjukisbyxor.

Nu sitter jag i soffan igen. Vi ser på Livet i Fagervik. Det är mysigt. Det är förresten inspelat i Mariefred om ni inte visst det. Mysigt igen!


                                                                                                 Källa: SVT

Omsynad och söndagsvisit

Idag har jag sytt om lite kläder. Inget att skryta om eller så, jag har bara sytt in och kortat några kjolar och klänningar.  Men det är gott nog, istället för att kläderna ska hänga oanvändbara i garderoben. Och jag fascineras av hur mjukt, tyst och fint den gamla Husqvarnamaskinen går (när jag väl fått ordning på den efter telefonsupport från ägaren. Tack Vicky!). Och hur VACKER är den inte? Det var bra grejer man gjorde förr i tiden, det är bara att konstatera.


Bild: Vicky

Sedan hälsade jag och Darling på hos min storebror och hans sambo  i deras fina, fina hus.

De har pelargoner som blommar som aldrig förr i glasverandan, utan att ta någon som helst notis om att det håller på att bli vinter utanför. 


 
Det är alltid så mysigt att komma hem till dem. Att ta på sig gästtofflorna, sitta och vänta på att elden ska ta sig i vedspisen och äta nybakad äppelkaka. Jag känner inte någon annan som arbetar så mycket som dem, men man blir ändå alltid bjuden på nybakat när man kommer dit. Nu är jag proppmätt på äppelkaka och kantarellsmörgåsar. Godnatt!


Vardagslyx

Det har liksom inte hänt så mycket i mitt liv de senaste dagarna. Inte så jättemycket i alla fall. Höjdpunkten var nog i alla fall hotellfrukosten i fredags, för att fira att vi skulle bli klara med det tråkigaste grupparbetet hittills.

Hotellfrukost är verkligen ett fint sätt att lyxa till vardagen. Tänk att slippa göra frukost innan man går hemifrån på morgonen och istället sätta sig med fina vänner och äta sådant som man inte brukar äta hemma. Eller så äter man sådant man brukar, fast att det blir mycket godare på något vis.

Jag vågar nog påstå att det var denna fina start som fick oss att orka med resten av den regntunga dagen framför datorn i en grå datasal. Och oj, vad skönt det är att vi är färdiga med det arbetet.



Är inte bilderna väldigt pixliga? Eller är det bara i min dator de blir så?


Så att ni vet vem jag är!

Jag hittade en lista som jag tänkte att jag kan fylla i. Den är ganska lång. Men i alla fall... om någon är nyfiken på att läsa lite om mig, så varsågod!

1. Hur gammal är du om fem år? Nyligen fyllda 30.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mina klasskompisar. 

3. Hur lång är du?
171-172 någonting.

4. Vilken är den senaste filmen du sett? En fyra för tre-boxen.

5. Vem ringde du senast? Darling, för ungefär ett par timmar sedan.

6. Vem ringde dig senast?
Darling, också för ungefär ett par timmar sedan.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Det var ett ganska långt sms från en vän, angående när vi ska gå och se filmen Bröllopsfotografen.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms! Har dessutom ett abonnemang med vilket jag kan skicka hur många gratis sms som helst i månaden. Nästan.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
De är och har varit gifta i över 40 år.

10. När såg du senast din mamma?
I söndags eftermiddag.

11. Vilken ögonfärg har du? Blå!

12. När vaknade du i dag?
06.15

13. Vilken är din favoritjulsång?
O helga natt. Eller Fairytale of New York.

14. Vilken är din favoritplats?
Hemma.

15. Vilken plats föredrar du minst? Där det är kallt.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förmodligen inte så långt härifrån. I ett hus på landet.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mardrömmar?

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Jag och en klasskamrat skrattade åt något på tåget hem idag, men jag kan verkligen inte minnas vad som var så roligt...

19. Hur stor är din säng? Dubbelsäng (180cm)

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med nattlinne.

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Fem stycken. Två är mina, en är Darlings, två är stora prydnadskuddar som för det mesta ligger på golvet.

23. Hur många landskap har du bott i? Jag har bara bott i Sörmland, förrutom de tre månaderna jag bodde i Oslo.

24. Vilka städer/orter har du bott i? Eskilstuna och Oslo.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota eller barfota i sommarskor.

26. Är du social? Ja, om jag har lust med det.

27. Vilken är din favoritglass? Magnum? Eller någon annan med chokladbitar i. Älskar Ben & Jerrys men äter det väldigt sällan.

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Creme Caramell kanske? Vi åt friterad camembert med hjortronsylt i somras, det var också gott (smakade verkligen mycket godare än vad det ser ut att göra!).



29. Tycker du om kinamat? Japp!

30. Tycker du om kaffe?
Ja. Men gör sällan kaffe åt mig själv när jag är hemma. Och på jobbet tror de att jag inte dricker kaffe alls, för att jag aldrig dricker det där. Men jag dricker kaffe när jag har lust.

31. Vad dricker du till frukost?
The eller vatten.

32. Sover du på någon särskild sida? Sover på sidan, oftast högersidan.

33. Kan du spela poker? Nej! Och jag tänker inte lära mig heller.

34. Tycker du om att mysa/kela? Ja... vem gör inte? Fast inte med vem som helst så klart...

35. Är du en beroendemänniska?
Nej det vet jag inte...

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej, men vet flera som fyller samma dag, bland annat en granne till mina föräldrar och mitt kusinbarn.

37. Vill du ha barn?
Japp!

38. Kan du några andra språk än svenska? Kan och kan... det vet jag inte. Men kan väl göra mig någorlunda förstådd på engelska.

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej.

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet. Men badar bara om vattnet är varmt.

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder och prylar. Fika och mat. Resor och andra upplevelser. Hm... jag tycker om att spendera pengar helt enkelt ;-)

42. Äger du dyrbara smycken?
Förlovningsringen och vigselringen är väl de dyraste. Eller kanske de enda dyra.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Egentligen inget alls.

44. Kan du rulla med tungan? Vaddå rulla?

45. Vem är den roligaste människan du känner? Känner många roliga. Men kommer inte på någon särskild.

46. Sover du med gosedjur? Nej...

47. Vad har du för ringsignal?
Det är visst någon RobinHood-låt.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Jag har ett par skor och mer kläder finns säkert hos mamma och pappa.



49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Gardinen ca ½ meter från mig är lite lila-rosa, men det kanske inte räknas. Annars ett sådant där cd-fodral som man stoppar in en massa skivor i och som man kan bläddra i som en bok, ni vet. Det är rött och ligger på tv-bänken.

50. Flirtar du mycket? Det händer, med Darling då.

51. Kan du byta olja på bilen? Skäms lite för att säga det, men nej.

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej och jag tänker inte få det heller.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Den sista "riktiga" boken tror jag var Små citroner gula av Åsa Ingemarsson. Annars Den som inte tar bort luddet ska dö av David Batra. Och skolböcker.

54. Läser du någon dagstidning? Nej inte dagligen. Men Eskilstunakuriren ibland.

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej inte veckotidning, men fick en prenumeration på Hus & Hem i födelsedagspresent. Mycket trevlig present, by the way!

56. Dansar du i bilen?
Nej hur skulle det gå till?

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? P3

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Något i skolan. Typ om vad vi har kvar att göra på arbetet vi skriver på för tillfället.

59. När var du i kyrkan senast? I söndags kväll. Konsert med One Way Brothers. Ganska trevligt faktiskt!

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Han hette Lennart Abrahamsson och var SO-lärare. Han lärde mig att man ska ifrågasätta och inte bara köpa saker och ting, utan att tänka efter själv. 

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Kanske max en vecka. Verkligen max.


En ängel i mitt rum


Jag fick en ängel för någon vecka sedan.


Vi hade redan en ängel, som vakar över oss när vi sover.

Om jag får en ängel till så har jag en ängelsamling. För en samling är det när man har tre stycken av någonting. Och tänk vad trygga vi skulle känna oss då, med alla små skyddsänglarna här hemma.



En sommarbild

Eftersom det inte har hänt något spännande att blogga om idag så bjuder jag istället på bild ur sommaralbumet. Den är från en fin liten insjö i Skåne. Om man gick ut på bryggan och tittade åt höger så såg man en annan brygga. Där höll ett gäng gubbar på att bada bastu och simma i sjön, helt spritt språngandes. Men eftersom jag är väluppfostrad så tittade jag naturligtvis inte ditåt. Och därför är bilden också av det mer stillsamma slaget. Nu ska jag fortsätta korrekturläsa dagens arbete. Och dricka te och äta bulle som Darling håller på att göra i ordning. Gokväll!   


Skola idag

Efter en olovlig men välbehövd ledig fredag, en härlig lördag och en höst-trött söndag så har jag haft en intensiv pluggmåndag. Jag och klasskamrat A har arbetat hela dagen med ett arbete som ska lämnas in imorgon. Vi har suttit vid en dator hela dagen och gjort en litteraturstudie om rökförbudet på krogar och restauranger, med fokus på de anställdas hälsa. Och därför är min hjärna nu uttömd för idag och blogginspirationen uteblir. Istället ska jag och Darling gå och titta på resor. För vi ska åka på bröllopsresa! Det ni!


Med rester av sommar -update


Igår var en höstens dag.

Först tömde vi balkongen på alla gamla vissna blommor från i somras och detta är vad som finns kvar; några enstaka avklippta pelargoner som får pryda vardagsrumsbordet tills även de vissnar. Då blir det vinter.



Sedan åkte vi till ladan för att Darling hade abstinens efter sina bilar. Jag kände däremot inte av någon sådan abstinens, men njöt av solen och roade mig så gott jag kunde under tiden. Samt konstaterade att det börjar bli för kallt för ballerinaskor.







Efter en hel dags förhandlande och en överfull sms-inkorg tillbringades kvällen på Sylvia. Varför förnya sig när vi har det så bra där, menade några av oss. Och bra hade vi det. Med god mat och de finaste vänner. Tack!

Bilder från igår kväll finns hos Vicky


Hon ska sopa trappan, hon ska skura golv

Jag har tvätt- och städdag idag. Städningen har det väl blivit si så där med, men tvättat har jag minsan gjort. Förutom den sista maskinen som jag visst aldrig tryckte igång. Nu är min tid i tvättstugan slut men jag antar att handtvätt inte är att underskatta.


I tvättstugan hänger en gammal tvättinstruktion

Jag tror bestämt att tvättrutinerna har ändrats litet sedan huset byggdes någon gång på 40-talet. Och när använder man ens ordet "blötning" nu för tiden?

 


Herr och Fru

 


                                                                                                                           Fotograf: Petter Berg


23 Maj i år blev vi Herr och Fru. Det är ett stort men roligt jobb att gå igenom alla bilder från bröllopsdagen. Om vi framkallar alla så kan vi nog fylla hela lägenheten med fotoalbum. Bilden ovan är en liten favorit i alla fall.


Laughter in a tobacco shed

Jag fullkomligt älskar det här skrattande paret som även sitter på mitt kylskåp. Bilden är tagen 1940 av Jack Delano och den föreställer Herr och Fru Lyman som arbetar som tobaksbönderi Connecticut. De är så fina på något vis. Jag blir i alla fall lite varmare om hjärtat när jag ser bilden.



                                                                                       Källa


Love song


Källa

Jag tycker om A love song for Bobby Long därför att det är något särskilt med den amerikanska södern på film (säkert i verkligheten också, men eftersom jag inte varit där så vet jag inte heller). Och så tycker jag om att Purslane använder sin bortgångna mammas gamla fina klänningar och att de har soffor ute i trädgården där de sitter och spelar gitarr om kvällarna. 

- Everyone knows that books are better than life! That's why they're books!


Kärlek i korsstygn



Den här fina korsstygnsbonaden fick vi av en dam som vi känner, som tyckte den skulle pryda vårt hem bättre än hennes. Jag tror att hon sa att hon var för gammal och det tycker jag är lite sorgligt. Vi är i alla fall glada för bonaden och jag hoppas verkligen att Darling och jag kan sitta på en bänk på ålderns höst, hålla om varandra och viska "du är mig så kär".


Inte en ursäkt, bara en förklaring!

Jag har ju haft flera bloggar förrut, men jag har alltid lagt ned dem efter en tid. Det är för att jag har kännt mig pressad att bloggen ska vara intressant, snygg, rolig och välbesökt. Och jag tycker inte att jag själv är så himla spännande alla gånger. Faktiskt inte. Tyvärr! Och tiden räcker kanske inte alltid till att tänka ut så trevliga inlägg och fota så vackra bilder. Och så undrar jag så klart vem som över huvud taget vill läsa om mitt högst vardagliga liv. Men nu är det så här att...


... Jag tänker aldrig be om ursäkt för mig själv eller bloggen. Inte för det jag skriver och inte för det jag inte skriver. Jag bloggar för den som vill läsa och om det inte är till belåtenhet så är det bara att sluta läsa. Enkelt!


... Jag har inga som helst avsikter att bli en stor bloggare. Jag kommer faktiskt inte ens att försöka. Utan jag tycker mest bara att det är en kul grej. Ett litet utlopp för inspirationen när den dyker på. En liten övning i att ge uttryck för något. Och kanske ibland ett sätt att bena ut bland mina egna tankar.


Jag ville bara att ni skulle veta det här! Och så ville jag nog lite grann veta själv också. Veta att jag vet och veta att ni vet. Bra!


Ett vakande öga

 Kakao-ögonen håller oss sällskap här hemma. Trevligt!

 
Affischen av Olle Eksell som är kanske min favorit-inredningsdetalj här hemma.



Plåtburken som egentligen borde stå i skafferiet, men som pryder sin plats även där den står, mellan jordgloben och kakfatet ovanpå bokhyllorna i vardagsrummet.


Morgonstund har guld i mun

På helgerna ser jag alltid fram emot sköna sovmorgnar. Men när jag vaknar blir jag alltid lika besviken över att klockan är så lite. Efter en stunds försök att somna om så går jag upp och det är dessa stunder som är kanske veckans bästa. Någon timme för mig själv i soffan, inkurad i en filt och med datorn i knät, medan Darling fortfarande sover gott i rummet intill. Även om jag alltid önskar att jag sov längre, för att bli riktigt utvilad, så är de här stunderna ändå guld värda.



Det är visst kanelbullens dag idag. Så här ska ätas bullar vill jag lova!

Höstaktiviteter

Hösten har kommit. Jag unnar mig därför sovmorgon och sedan frukost i lugn och ro. Och så inviger jag mitt födelsedagsthé som jag fick av fina vänner på födelsedagskalaset förra veckan.


Malvathé som blir alldeles röd-lila i thémuggen.

Idag önskar jag mig en lång härlig skogspromenad hos mamma och pappa. Säkrast att passa på innan svampen fryser bort och skogen fylls av älgjägare, för när jag är i skogen vill jag inte möta någon alls.

 


Välkommen!

Vad bör man skriva i ett första inlägg på sin nya blogg?

Här är den i alla fall! Bloggen som jag har funderat på i månaders tid men inte vågat skapa. Jag har velat skapa den, men inte riktigt orkat. För att jag har en ovana att tröttna på saker och för att jag har startat bloggar förrut som jag sedan har lagt ned.

Men som sagt, här är den!

Välkommen!


RSS 2.0