Det fina i det o-perfekta

Alltså, vi kommer ju ha röda skåpluckor i köket. Det är kanske inte en hit. I alla fall så tyckte jag inte det först när jag kom dit. Det var nästan så att jag tänkte tacka nej till huset bara för den sakens skull. För det och sedan alla furudetaljer då. Men sedan så tänkte jag att om allt annat är bra, så kan ju inte sådana petitesser få hindra.

En grundidé jag försöker ha i det mesta jag gör, är att göra det bästa av det jag har. Nu är det röda luckor i vårt kök. Det är kanske inte en favorit. Då finns det två alternativ. Det första är att måla om. Det kostar tid och pengar och vi ska ju bara hyra det här huset. Det andra alternativet är att helt enkelt se till att det BLIR en favorit. När man ser charmen och det fina i det o-perfekta blir världen liksom tusen gånger trevligare att leva i. 

När jag ser dessa bilder känner jag mig faktiskt ganska vänligt inställd till det hela.

Och beträffande furu så är det visst det nya svarta. Så det så.



Bilder: Pernilla Hed


Tack V för ditt tips förresten! ;-)

 


Mitt liv i en flyttlåda

Om mindre än två veckor planerar vi att ha flyttat. Till dess är kalenderdagarna fulltecknade. 

Hittills har vi packat sexton flyttlådor med endast innehållet från våra bokhyllor. I helgen smällde vi upp de första tapetvåderna som ska göra Parstugan till 'the home we want' och krusbärsbuskar och några rabarberknölar sattes i jord.

Kommande veckors projekt i grova drag är följande: tapetsera klart, packa klart, skriva tenta och klyva ungefär tre containrar med ved som Darling råkade springa på till en väldigt prisvärd summa. 




Att sitta på en solvarm förstubro

Några bilder från påskafton som enligt tradition firades långt från stan och som sig bör, bjöd på det vackraste vårväder.

Underbart är att sitta på en solvarm förstubro och lyssna på tusentals flugor, som även de har vaknat till liv efter den långa vintern. Något annat jag tycker väldigt mycket om är att klappa nyfikna kalvar och att ge mat till sällskapliga, brunögda vänner. 

Jag inser att jag är lycklig som har möjlighet till allt detta. Jag blir varm i hela hjärtat.








Sneakpeak

Jag insåg att jag snart måste ändra min menytext. Eftersom vi förhoppningsvis bor i "en söt liten stuga i en skogsglänta någonstans" redan om några veckor.

Jag bjuder på en sneakpeak. Mer får ni när vi har kommit på plats!



Då har förhoppningsvis våren kommit på allvar också. Som jag längtar!


RSS 2.0